Георги Иванов - Гонзо

Гонзо: Работим добре, но хората не го виждат

Техническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо заяви, че в квалификациите за Евро 2024 е поставена добра основа. Той поздрави тима за представянето в последния мач срещу Сърбия. Гонзо каза още, че в БФС се работи добре, но хората не могат да го видят заради резултатите.

Иванов съобщи, че на 8 декември БФС ще представи нова единна методика за българския футбол. Според него това е „нещо, което не е правено в България досега“.

„Аз от една година повтарям, че отборът има потенциал, някои не го виждат. Това са млади момчета, на които трябва време, за да направим силен национален отбор. Ние поставихме една основа. Някои хора не виждат основата, но имаме добра основа за следващия цикъл“, заяви Иванов.

„Трябва да работим по школите. Затова говорим за единна методика и философия, която след 10 дни ще представим и е за целия футбол. Ще го видите, когато на 8 декември представим това нещо, което не се е правено досега в България. То е препоръчително, не е задължително. Клубовете са частни фирми и не можеш да ги накараш да работят по твоя начин. Всеки си развива фирмата, както прецени“, обясни той.

Георги Иванов каза, че няма проблем да подаде оставка и не отговори на въпрос дали би се кандидатирал за президент на предстоящия конгрес на БФС. След мача в Лесковац днес тръгнаха слухове, че той ще се кандидатира.

„Ние работим добре и много хора не могат да го видят, защото гледат само резултатите. Много хора не знаят какво сме направили за детско-юношеския футбол. Аз винаги съм си тръгвал сам и съм си подавал оставката. Не ми е проблем и сега да си я подам – още днес. Но не мога да отговарям за ръководството, защото аз съм служител в БФС“, каза още Иванов.

- реклама -