Георги Иванов Гонзо

Гонзо: Националният отбор ще домакинства в Пловдив

Президентът на БФС Георги Иванов беше специален гост на церемонията по награждаването на най-добрите млади футболисти в трите Елитни групи. Гонзо заяви, че централата ще направи всичко възможно, за да подпомогне талантливите български играчи да стигнат върховете.

„При всички положения днешните награди са нещо положително за момчетата и се надявам да ги мотивира. Това е бъдещето на България. И след години това ще бъдат футболиститe, с които или ще се гордеем, или ще се срамуваме. Зависи как сме работили“, каза Иванов.

„Ние от две години и половина изключително много работим в детско-юношеския футбол. Аз съм го казвал и преди. Ако искаме да имаме добри играчи, трябва да наблегнем там, да обучим треньорите, защото те са много важни и не може да има добри футболисти, ако няма добри треньори. И да направим така, че да има условия за тези млади футболисти да растат. Амбицията ни е това да продължи в дългосрочен план. Но да се налагат правила, не е нужно в момента. Важното е да работим добре в детско-юношеския футбол и да правим играчи. Знаете, че в професионалния спорт конкуренцията е изключително свирепа. Но това, което виждаме в тези 15, 16, 17-годишни момчета, смятам след време България ще има много добри играчи“.

Също така той заяви, че очаква с нетърпение мачовете през юни с Румъния и Словения.  „Ще се срещнем с два много сериозни противника, които знаете – играят на Европейските финали. За нас е важно да видим до къде сме, да се подготвим за Лигата на нациите. Резултатите са важни винаги, когато националният отбор играе, дори и в контролни срещи. За националния отбор се надявам да спечели Лигата на Нациите и да положим една основа. Вече две години изграждаме отбор с млади футболисти и е крайно време да видим плодовете на този процес“.

Националите ще играят в Пловдив

Националният отбор на България ще домакинства в Пловдив в мачовете си до Нова година, каза  още Иванов. БФС ще се възползва от най-новия изграден стадион у нас – „Христо Ботев“. „Смятам, че прекрасно съоръжение и националният отбор ще изпита удоволствие, а и зрителите ще се чувстват комфортно да гледат мачовете там. За нас инфраструктурата е приоритет“, каза той.

Лудогорец и Септември с най-много наградени таланти

Талантите от Футболната академия на Лудогорец обраха индивидуалните призове в първите годишни награди за определяне на най-добрите в Елитните юношески групи. Във всяка от трите групи U15, U16 и U17 трима футболисти бяха избрани в анкета на треньорите под номера 1, 2 и 3. И в трите възрасти първи са играчи на разградчани – Николай Попов (U15), Калоян Божков (U16) и Елисей Съров (U17).

Отделно от това, във всяка възраст бяха избрани идеални 11-орки, където също доминират футболистите на разградчани. 6 от всичките 33-а в трите състава са от там, 5 представители има на Септември, а 4 от Левски. Двама треньори от школата на Септември бяха избрани за номер 1 в своите първенства. Наградата при най-големите в единно първенство взе русенецът Мартин Цирков, който води младшата възраст на Лудогорец.

Бившите национали Валери Божинов, Ивайло Йорданов и Илия Груев връчиха наградите.

- реклама -