Блинд

Гонят Блинд при нова загуба

Селекционерът на Холандия Дани Блинд може да бъде уволнен при фалстарт на световните квалификации, твърдят медиите в страната. „Лалетата“ допуснаха пета поредна загуба като домакин с 1:2 от Гърция в контрола, а това отприщи вълна от недоволство срещу настоящия наставник. Асистентът на Блинд Дик Адвокаат вече напусна поста, за да поеме турския Фенербахче, а след това Марко ван Бастен също изостави техническия щаб. Гулит трябваше да наследи Адвокаат, но престоя само 4 дни на поста.

Луис ван Гаал може да поеме Холандия

Балансът на Блинд начело на Холандия след 11 мача е 5 победи, 5 загуби и 1 равен, но удари дъното с няколкото поредни поражения у дома. За наследник на 55-годишния специалист се спряга Луис ван Гаал, който в момента е без работа.

„Гоним победа на всяка цена в Стокхолм. Като треньор трябва да анализирам и да търся начин как нещата могат да се подобряват. Надявам се загубата от Гърция да не окаже влияние за гостуването на Швеция. Напълно убеден съм, че в Стокхолм ще видите различен отбор. Не очаквайте много промени по състава. Това ще бъде основата, с която ще работим“, каза Блинд. Мачът от група А на световните квалификации между Швеция и Холандия е тази вечер от 21:45 ч. Другите два сблъсъка от групата са България – Люксембург и Беларус – Франция.

- реклама -