Гонка с полицията на „Тракия” завърши с тежка катастрофа

Оттам допълват, че в 2:00 часа тази нощ в района на 180 километър на автомагистрала „Тракия“ полицейски служители подали сигнал за спиране на лек автомобил. Шофьорът не се подчинил, ускорил движението, направил е заблуждаваща маневра, че ще спре и влязъл в насрещното движение на магистралата. За да предотвратят инцидент, полицаите включили светлинната сигнализация и тръгнали след него. Предприети са заградителни действия от друг патрул. Нарушителят е бил принуден да напусне магистралата на първата възможна отбивка.

Малко след това автомобилът катастрофирал, а полицейските служители незабавно са оказали първа помощ на водача.

„Младежът е със сериозни наранявания в реанимация и интубиран“, каза за БТА директорът на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ проф. Йовчо Йовчев. От думите му стана ясно, че има пряка опасност за живота на пострадалия.

Служителите на реда са успели да задържат пътуващите в лекия автомобил- четири лица, някои тях непълнолетни, които са се опитали да избягат от местопроизшествието. Пътниците не са пострадали. Справка за автомобила показва, че той е с прекратена регистрация и без гражданска отговорност. Водачът нямал свидетелство за управление на моторно превозно средство.

В сектор „Пътна полиция“ е започнато досъдебно производство.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено