Голямото следпразнично завръщане започна: Къде е най-зле?

Голямото следпразнично завръщане започна: Къде е най-зле? Докато за някои почивните дни продължават, за други е ред да се сбогуват с дълго чаканата ваканция. Започна ли голямото прибиране и натоварени ли са пътищата в страната?

В сърцето на Кресненското дефиле

е сравнително спокойно в ранните часове. Очаква се обаче засилен трафик в следобедните часове. Припомняме, че в района вече действа ограничение на скоростта от 50 км/ч.

В съботната вечер на ГКПП „Кулата” се образуваха километрични опашки от чакащи да влязат в България автомобили. Въпреки, че граничните власти обясниха, че не е имало технически проблем, шофьори на гръцката граница чакаха около 2 часа, за да влязат у нас.

Очакват се опашки на границата

с Гърция и Турция, както и натоварен трафик по АМ „Тракия“ и АМ „Хемус“.

Интензивно движение към големите градове се очаква в следобедните часове на последния от трите почивни дни след Гергьовден. От Пътна полиция, съобщиха, че имат готовност да регулират движението, ако се образуват задръствания, предава БНР.

Най-натоварен се очаква да бъде

трафикът в района на Владая по стария път Перник-София заради големия брой автомобили, които напуснаха столицата в посока Гърция преди празниците. Още в събота вечерта на граничен пункт Кулата-Промахон от гръцка страна се образуваха сериозни опашки от автомобили, които чакаха по два часа, за влизане в България.

Очакват се задръствания и на

магистрала „Хемус“ в района на тунел „Ечемишка“. Там тече ремонт и затова от 10 до 20 часа се въвежда реверсивно движение – в посока София ще има две ленти и една в посока Варна. Трафикът ще се регулира от Пътна полиция съобразно натовареността, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“

Интензивен ще е трафикът по магистрала „Тракия“ в посока София. На входовете на столицата от МВР са осигурили екипи, които при нужда могат да поемат регулирането на движението. През почивните дни в София станаха няколко катастрофи, при които няма загинали.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено