трафик, задръствания, прибиране, пътища
снимка: Pixabay

Голямото прибиране започна: Задръствания на АМ „Тракия“ и при зимните курорти

В предпоследния почивен ден след Нова година започна т. нар. „голямо прибиране“. Десетки хиляди хора, които посрещнаха празниците извън родните си места, вече се прибират обратно. А това предизвика задръствания по основни пътни артерии, въпреки засиленото пристътвие на МВР, което трябва да регулира движението.

Засилен трафик има по магистрала “Тракия” преди София. Колони от автомобили се образуват от 18-тия км на магистралата към София.

Изключително тежко е и положението на пътя Смолян-Пловдив. „Флагман“ съобщава за огромна колона от чакащи автомобили. Все още няма информация дали на пътя е станало произшествие, което може да е причина за забавянето.

Проблемният участък е от Нареченските бани до Бачково. 55-километровото трасе обикновено се изминава за малко над час при нормална скорост.

Засиленият трафик там е причинен от факта, че много българи, а и чужденци, избраха Пампорово, за да посрещнат празниците.

Натоварен е трафикът от Банско за София. В района на град Симитли, където е включването към магистрала Е -79, се е образувала километрична опашка от автомобили.

Опашки има и на входовете на големите градове.

- реклама -