Голяма промяна при издаването на шофьорска книжка, ето кого засяга

Голяма промяна при издаването на шофьорска книжка, ето кого засяга. Кой ще бъде освободен от обучение за оказване на първа долекарска помощ?

Лекари, зъболекари, фелдшери и медицински сестри да бъдат освободени от обучение за оказване на първа долекарска помощ. Това предвиждат промени в Наредбата за условията и реда за издаване на свидетелство за управление на моторни превозни средства.

При издаване на свидетелство за управление на моторно превозно те ще трябва да представят диплома за завършено медицинско образование.

В сега действащата наредба обаче медицинските специалисти не бяха освободени и трябваше да предоставят удостоверение за завършен курс по първа долекарска помощ при пътнотранспортни произшествия за водачи на МПС.

Освен това в наредбата се предлага още при издаване на шофьорска книжка притежателят ѝ да получава определен брой контролни точки за отчет на извършваните нарушения, пише standartnews.com.

Новият водач получава 2/3 от максималния брой контролни точки, а оставащите 1/3 контролни точки ще получава след придобиване на две години стаж като водач на моторно превозно средство.

Вижте още:

- реклама -