Головкин

Головкин постави рекорд с 21-а защита на титлата – ВИДЕО

Генади Головкин подобри рекорда за най-много защити на световната титла в средна категория (до 72.5 килограма). Казахстанецът победи категорично Камил Шеремета от Полша в сблъсъка им във Флорида.

38-годишният Головкин, чиято единствена загуба дойде от Канело Алварес през 2018 година, свали съперника си в нокдаун цели четири пъти – в първия, втория, четвъртия и седмия рунд, преди да постигне технически нокаут. Така той защити пояса си от Международната боксова федерация (IBF) за 21-ви път. И съответно подобри рекорда на Бърнард Хопкинс. „Беше много забавно. Завърнах се. Казах ви, че ще се завърна след мача с Канело. Чувствам се добре на ринга, защото работих много здраво. Имах доста време да се подготвя и съм много горд от щаба си“, заяви Головкин.

31-годишният Шеремета нямаше загуба в предишните си 21 мача. Той успя да оцелее в тежкия за него седми рунд, но реферът прекрати двубоя преди началото на осмия.

Успехът на Головкин отвори възможността за трети мач с Канело. Мексиканецът тази вечер се изправя срещу британеца Калъм Смит. „Абсолютно готов съм да се бия с всеки. Което е най-добрата възможност за мен и за правене на бизнес. Ще изчакаме да видим кой ще победи утре. Надявам се да стане страхотен мач, но съм отворен към всеки съперник“, каза той. Головник вече има 41 победи (36 нокаута) и само една загуба на професионалния ринг.

- реклама -