Колбейн Сигурдсон, голмайсторът на Исландия
Снимка: wikipedia.org

Голмайсторът на Исландия обвинен в изнасилване

Голмайсторът на Исландия Колбейн Сигурдсон се оказа обвиненият в изнасилване национал на островната държава. Това се разбра днес.

Първо той беше изваден от националния тим, а после нападателят сам си призна за обвинението.

Скандалът със Сигурдсон се вихри от няколко седмици, макар инцидентът с него да е от 2017-а година. Всичко започна с доклад на офицера по равни права на исландската учителска асоциация. В средата на август офицерът публикува доклад за сексуално насилие в националния отбор на Исландия. Федерацията отрече да знае ьза подобни инциденти, или да е получавала оплаквания.

Миналата седмица обаче в ефира на националната телевизия излезе Торхилдир Арнарсдотир. Тя заяви, че именно тя е нападната през 2017-а и още тогава е подала оплакване във федерацията. Това доведе до оставката на президента на федерацията Гудни Бергсон. Ден по-късно остави подаде и целият борд на директорите. По-късно се оказа, че и втора жена е подала оплакване срещу Сигурдсон.

Голмайсторът има рекордните 26 гола за националния тим. Той обаче има и арест в кариерата си – през 2019-а година. Тогава той беше задържан от полицията в Стокхолм за пиянски скандал в нощен бар.

Сигурдсон е третият футболист, обвинен в изнасилване в последните две седмици. Първо беше арестуван световният шампион Бенжамен Менди от Манчестър Сити. После това се случи и с Нелсон Семедо от Олимпиакос.

 

- реклама -