Тръмп

Най-големите почитатели на Тръмп живеят на Балканите

Албанското градче Камза, близо до столицата Тирана, гласува да обяви новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп за свой почетен гражданин, съобщава сп. „Нюзуик”.

Общинските съветници в Камза посочват, че Тръмп заслужава да бъде почетен

Причината е, че „е революционен образец за нов демократичен ред, икономически експерт, външнополитически посредник, ловък и популярен комуникатор и съвременен лидер”.

Общината в Камза посочва, че Тръмп е политически лидер, който „дава надежда за всички американци, които с право се чувстват предадени от политическата класа”.

Кмет на Камза е Джелал Мзиу – член на опозиционната дясно центристка Демократическа партия, който вече е нарекъл местни улици на американския президент Джордж Буш и на италианския политик ветеран Силвио Берлускони.

В Албания също нямаше единомислие по отношение на кандидатпрезидента Доналд Тръмп. Докато шофьор на такси е украсил цялата си кола със снимки на Тръмп и се хвали, че това рязко е увеличило клиентите му, премиерът Еди Рама през април каза, че Тръмп е „срам за нашата цивилизация”.

След победата на милиардера републиканец обаче Рама веднага смени тона

Той поздрави Тръмп и му пожела успех.

Социалистът Рама заяви: „Убеден съм, че стратегическите ни отношения със САЩ ще продължават да укрепват в интерес на нашите споделени ценности, които правят Албания ценен съюзник на народа и правителството на САЩ”.

- реклама -