пожари Хасковско Варненско

Големи пожари бушуват в Хасковско и Варненско

Огън обхвана 3500 дка гори, пасища и стърнища в Хасковско и Варненско

Два големи пожара бушуват на територията на Хасковска и на Варненска област. Към момента няма данни за пострадали хора, няма опасност и за близките населени райони.

Единият пожар е възникнал в землището между селата Генерал Катранджово и Рогачево. Пламъците пламнали в лесонепригодни площи и смесена гора. Към 15:00 часа са опожарени около 1500 дка.

В гасенето участват осем екипа с противопожарни автомобили от РДПБЗН Добрич и Варна, както и горски служители. Пожарът се развива в пресечена местност, което затруднява гасенето с техника.

Другият пожар е станал по-рано днес, към 11.35 часа. В РДПБЗН- Хасково е съобщено, че горят сухи треви между селата Бориславци и Малки воден, община Маджарово.

На помощ

Вертолети и пожарникари от Пазарджик и София се включват в гасенето на огъня. Към момента няма данни за пострадали и застрашени хора от пожара, възникнал между селата Бориславци и Малки воден.

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов към мястото на възникналия пожар пътува директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”. Главен комисар Николай Николов ще следи отблизо ситуацията и ще информира премиера за предприетите действия за овладяването на пожара. При необходимост ще се създаде допълнителна организация за включване на повече екипи и техника.

В гасителните действия участва и летателна техника на Министерството на отбраната.

- реклама -