Golden fashion party-Любомир Стойков

Модният елит на Golden fashion party

На ревюто Golden fashion party дефилираха произведения на легендарни имена в българската мода като носителите на “Златна игла” Мария Недкова, Йорданка Чернаева, Жана Жекова, Албена Александрова, Жени Живкова, Светла Димитрова – списъкът е много голям.

Проф. Любомир Стойков: Академията за мода организира Golden fashion party с идеята да обедини най-важните, по наше мнение, творци в сферата на българския моден дизайн.

Свои произведения показаха и Светослав Колчаков, който работи в Лондон, а през тази година той  спечели наградата “Златна игла” за дизайнер на годината. Тук  свои произведения показват и носители на “Златна игла” и от по-новите генерации като Антония Йорданова, Николай Божилов, Теодора Спасова и други дизайнери, както и Вяра Георгиева. Заедно с тях свои най-нови тоалети ще покажат и студенти по мода от Националната художествена академия, както и дизайнери от утвърдени модни къщи.

Golden fashion party
Golden fashion party

Проф. Любомир Стойков:  “В България има модно, естетическо общество, което цени елегантността и помага да има една градивна атмосфера за развитието на модните таланти”

Една от изненадите на вечерта е скулпторът Ставри Калинов, който заедно с дъщеря си Реджина се превъплъщава в ролята на дизайнер и сам показва дреха, създадена по негов дизайн. Дреха – картина.

„Това, което е най-важно е, че модата и модният дизайн е кауза за мнозина българи и че в България има създадена мода и създадена традиция, но и растат нови, страхотни поколения талантливи модни творци”, каза още проф. Стойков. Според него в страната ни остават една голяма част от завършващите „Мода” като се реализират в модните и участват в престижни международни проекти.

Golden fashion party
Golden fashion party

Една част от завършилите участват като стилисти в телевизионни предавания или в български модни и лайфстайл медии. Разбира се, една част от тях избират да продължат кариерата си и в чужбина.

- реклама -