Лондон

Гол ресторант отвори врати в Лондон

Първият в света гол ресторант The Bunyadi отвори врати в Лондон. Ресторантът има 42 места, но ако искате да го посетите, ще трябва да изчакате, защото първите три месеца вече са резервирани. 46 000 души са се записали да го посетят, твърди „Индипендънт“.

Първите посетители вече споделиха впечатления в социалните мрежи.

„Никога не съм се чувствал по-удобно на вечеря“, написа един от първите гости на заведението във фейсбук.

За да влезете в ресторанта, ще трябва да се разделите с телефона си и всички други електронни устройства, които носите. Те се оставят в специални шкафчета, за да се гарантира, че няма да има снимки – на останалите клиенти, или на полуголите сервитьори.

В заведението обаче има и зона за посетители, които все пак искат да хапнат облечени.

И още нещо любопитно – всички помещения в ресторанта, включително кухнята, работят без ток и газ, няма никакви съвременни технологии, а ястията се сервират в глинени съдове.

Следващият нудистки ресторант ще бъде открит в Япония на 29 юли. Там обаче няма да бъдат допускани хора с татуировки и наднормено тегло. Предвижда се по-закръглените посетители да бъдат претегляни от персонала на място.

В Япония ще има и възрастови ограничения – клиентите трябва да са над 18 години, но не повече от 60-годишни.

„Стремим се към римска естетика като тази на красивите картини в музеите”, обяснява говорителката на ресторанта в Япония.

- реклама -