Гофен

Гофен: Григор беше навсякъде, вече е по-силен психически

Белгиецът Давид Гофен призна, че Григор Димитров го е надиграл по всички показатели в днешния мач от 1/4 финалите на Аустрелиън Оупън. „Стараех се да го карам да тича, но той беше навсякъде“, отбеляза 11-ият в света Гофен.

„Димитров изигра много добър мач, действаше уверено и подаваше много по-добре, отколкото аз. На мен сервисът не ми вървеше толкова добре. Противникът ми също така добре използваше сечените удари. Не ми беше лесно да завършвам разигравания или да излизам на мрежата. Григор действаше сигурно и почти не грешеше. Иначе и двамата бяхме добре подготвени физически“, каза още Гофен.

„Мисля, че Григор е по-силен психически. През цялото време беше концентриран, не пропусна нито една топка. Просто беше много солиден от основната линия. Движи се много добре на корта… Мисля, че това беше добър мач за него. Но подобренията при него са най-вече по отношение на психиката. В последните няколко месеца той показа, че е много по-силен психически, отколкото преди…“, добави Гофен.

От своя страна българинът подчерта след срещата, че е добре подготвен и уверен в себе си.

„Мисля, че притежавам всичко необходимо, за да вляза във финала“, каза Гришо.

Относно съпротивата, която му оказа Гофен, първата ни ракета коментира:

„Знаех, че Давид ще се бори до края. В първите 4-5 гейма и двамата изпитвахме трудности. Стараех се да намеря своя ритъм. Условията не бяха лесни, от едната страна на корта имаше вятър. Затова ми се наложи да внеса корекции в играта си при такива обстоятелства.

След първия сет се почувствах по-комфортно и по-нататък контролирах хода на срещата. Не мисля, че в кариерата ми се случи момент, след който отново заиграх добре. Правех това, което и преди. Трябва да се отдаде дължимото на моя екип. Ние продължихме да работим и правехме правилните неща. Подкрепата на семейството ми също беше важна“, сподели Григор.

- реклама -