София Годжа
Снимка: twitter.com/fisalpine

Годжа спечели в Лейк Луис, Килде – в Бийвър Крийк

София Годжа спечели и второто спускане за сезона от Световната купа по ски алпийски дисциплини. Италианката триумфира за 1:28:96 минута в Лейк Луис. Така тя записа 14-и успех на спускане и общо 19-и в кариерата си.

30-годишната Годжа печели двете спускания в канадския зимен център за втора поредна година. Тя беше най-бърза и в петък.

Нина Ортлиб се върна на пистата след почти 700 дни лечение на травми, но стигна до второто място. Тя остана на 34 стотни зад победителката. Олимпийската шампионка от Пекин 2022 Корине Зутер (Швейцария) се класира трета, на 37 стотни зад Годжа. Тя беше втора в първото спускане.

В генералното класиране за Световната купа води Микаела Шифрин с 265 точки. Втора е Уенди Холденер (Швейцария) с 240, Петра Влъхова (Словакия) е с 220.

В подреждането за малкия кристален глобус в спускането София Годжа има пълен актив от 200 точки. Зутер е със 140.

Килде триумфира в Бийвър Крийк

Александър Омод Килде спечели спускането за мъже в Бивър Крийк (САЩ). Той финишира за 1:42.09  и триумфира във втори пореден старт в спускане от началото на сезона. Килде записа 15-а победа в кариерата си.

Носителят на Големия кристален глобус Марко Одермат (Щвейцария) остана втори с пасив от шест стотни. Канадецът Джеймс Крауфорд изпревари трикратния олимпийски шампион Матиас Майер от Австрия с една стотна.

В генералното класиране за Световната купа лидер е Марко Одермат с 340 точки, следван от Килде с 280 и Матиас Майер със 160.

В подреждането за малкия кристален глобус в дисциплината Килде води с 200 точки, пред Одермат със 140.

- реклама -