София Годжа
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Годжа взе победа №100 за италианските женски ски

София Годжа продължи с великолепното си представяне в спускането. Тя триумфира за четвърти пореден път в дисциплината и втори последователен в Кран-Монтана.

Годжа записа време от 1:27.75 и изпревари с 0.27 стотни швейцарката Лара Гут-Бехрами. Италианките добавиха и трето и четвърто място – съответно за Елена Куртони и Лаура Пировано. Топ 10 допълниха американката Брийзи Джонсън, швейцарката Ясмина Зутер, словачката Петра Влъхова, швейцарката Корин Зутер, италианката Федерика Бриньоне и швейцарката Мишел Гизин.

Втората вчера – Естер Ледецка от Чехия, не завърши състезанието след падане с висока скорост. Тя обаче се отърва само с разбита уста и не се наложи намесата на медицинския хеликоптер.

За Годжа това бе четвърта поредна победа в спускането. Освен това успехът е юбилейният номер 100 за италианските алпийски ски при жените. Тя стана и първата италианка с четири поредни победи в дисциплината. Преди двете в Кран-Монтана тя спечели и във Вал д‘Изер, и в Санкт Антон.

В генералното класиране за Малката световна купа в спускането Годжа вече има 480 от 500 възможни точки. Втора е Джонсън с 285 точки, а трета Зутер с 274.

В генералното класиране за Големия кристален глобус номер едно е Влъхова с 865 точки. Гизин е втора със 741 точки. Трета е италианката Марта Басино, която не участва в днешното спускане, с 623 точки.

- реклама -