24-годишен българин се удави в езеро край Мюнхен, близките искат истината за смъртта му

24-годишен българин се удави в езеро до Мюнхен, а тялото му беше открито на следващия ден

Близките на Иван Боев нямат обяснение как се е стигнало до фаталния инцидент и искат причините за смъртта да бъдат изяснени. Освен това семейството, което е бургаското село Маринка, има нужда от средства, за да прибере тялото на Иван.

Трагедията се разиграла на 23 юни към 14:30 часа местно време. Иван и негов братовчед решили да преплуват разстоянието между брега и острова. По средата на пътя обаче Иван решил да се върне, тъй като разстоянието му се видяло много дълго. Тръгнал обратно, но не излязъл на брега.

Изплашен, братовчед му извикал приятелката на Иван – Христина. Обадили се и на полицията, а водолази веднага започнали издирването на българина. Вчерта издирването било прекратено, а трупът бил открит чак на следващия ден. Според близките на Иван има няколко странни факта около смъртта на момчето. Първо, никой от десетките плажуващи в този момент не е чул викове за помощ и не е забелязал давещ се човек. Второ, кракът на Иван е бил странно извит. И трето, въпреки щателното претърсване в петък, тялото не е намерено.

Местната полиция е започнала разследване на случая, а трупът на българина е закаран за аутопсия. Представители на Червения кръст в Мюнхен призоваха хората да не подценяват разстоянието между брега и острова и да не се впускат в безразсъдни авантюри. По думите им то е равно на 5-6 дължини на басейн. В същото време има студени локални течения, които могат да причинят фатални конвулсии и схващания на крайниците.

Иван и приятелката му Христина са обикновени българи, заминали за Германия, за да намерят пътя в живота си. Той работел във фирма за поставяне на щори, а тя – в сферата на почистването. Двамата се надявали на щастливо бъдеще, а днес близките на Иван събират средства, за да транспортират тялото на момчето в родината му.

Банкова сметка за дарения:

IBAN BG93DEMI92401000138821
VIC DEMIBGSF
MIHAIL BOYCHEV BOEV

- реклама -