Жерар Пике

Глобиха Жерар Пике с 48 000 евро за невалидна шофьорска книжка

Централният защитник на Барселона Жерар Пике беше глобен с 48 000 евро от испански съд за шофиране без валидна шофьорска книжка. 31-годишният бранител пристигна със закъснение в заседателната зала заедно със своя адвокат, като прие присъдата на изслушването за нарушаването на испанските закони за шофиране по пътищата. Футболистът си тръгна с усмивка, без да говори пред медиите.

Според информациите, Пике е бил спрян от общинската полиция в Барселона по време на рутинна проверка и е установено, че кара без точки в шофьорската си книжка. В Испания шофьорските книжки работят по системата на точкуване, като при всяка нарушение на пътя се отнема съответен брой точки.

Жерар Пике

Шофьор, който остане без точки в книжката, бива лишен от правоуправление за шест месеца, а след това трябва да премине курс за правилата на пътя, за да възстанови лиценза. Пике можеше да стори това през юни тази година, но не премина курса. През той е спрян отново от общинската полиция, съобщават от съда.

Играчът на Барса вече получи парична санкция на стойност 10 500 евро през 2015 г. за обида към двама полицаи, опитали да го глобят за паркиране на забранено място. Защитникът на каталунците беше заснет по време на инцидента, като според записа той е изразил бурно реакцията си, смачквайки глобата и в последствие хвърляйки я на земята.

- реклама -