Глобиха Стивън Сегал за скрита реклама на криптовалута

Стивън Сегал беше глобен с 314 хиляди долара за реклами на криптовалута, съобщи „Файненшъл Таймс”.

Американската комисия за ценни книжа и борси (SEC) глоби холивудския актьор Стивън Сигал с 314 хил. долара за това, че е скрил получаването на хонорари, получени за реклама на криптовалути.

Според вестника, компанията „Bitcoiin2Gen” е предложила на актьор с американско и руско гражданство 250 хил. долара в брой и 750 хил. долара в криптовалута за подкрепа на криптовалутата. През 2018 г. Сигал използва своите Facebook и Twitter акаунти, за да съобщава за предстоящи събитие, организирани от компанията, а тя го обяви за свой „глобален посланик“. В същото време звездата от поредицата „Над закона“ не е посочила, че неговите дейности за промоция на криптовалутата са платени.

„Знаменитостите нямат право да използват своето влияние в социалните мрежи за реклама на ценни книжа, без да разкриват, че са получили възнаграждение за това“, заяви говорителят на SEC Кристина Литман, цитирана от „Фаненшъл Таймс”. Отбелязва се, че по време на поставянето на промоционални постове аудитория на Сегал във Facebook е била над 6,7 милиона последователи.

- реклама -