задържани

Глобиха с 200 лв. министър Захариева за превишена скорост

Глоба от 200 лв. за превишена скорост е наложена от полицията в Търговище на правосъдния министър Екатерина Захариева. Тя обжалва, но Районният съд в Търговище я потвърди, пише „Труд“.

 

Електронният фиш е издаден на Захариева, в качеството й на представител на Министерството на правосъдието, след като техен служебен автомобил  бил заснет с камера да се движи с 42 км превишена скорост. Нарушението било засечено на 10 февруари т.г. В 12,19 ч до метан станцията в Търговище, където разрешената скорост е 60 км/ч.

В жалбата от министър Захариева се твърдяло, че фишът е незаконосъобразен. Но според решението на съда глобата е наложена правилно на Захариева като законен представител на юридическото лице. Освен това тя не е подала с писмена декларация данните на истинския нарушител.

От пресцентъра на ведомството поясниха, че в колата е пътувала зам.-министър Красимира Филипова. Тя бързала за Варна за откриване на ремонтирано затворническо общежитие. На шофьора на служебния автомобил е направена строга забележка и предупреждение да спазва законите.

- реклама -