Гледат мерките на задържаните след акцията в Ихтиман

Днес се очаква да стане ясна мярката за неотклонение на арестуваните баща и син, които са обвинени за нападението над полицаи. Прокуратурата ще поиска от съда в Ихтиман да ги остави в ареста за постоянно

Инцидентът с нападението над полицаи стана преди три дни. Тогава полицейски патрул опитал да спре автомобил за проверка. Водачът не се подчинил и опитал да избяга. Патрулът предприел преследване, но бил възпрепятстван от роднините и близките на младият шофьор.

Полицаите твърдят, че са били нападнати от над 30 човека с цел да бъде осуетено арестуването на нарушителя. Те имат и извадени медицински за леки телесни повреди.

Задържаният Мюлер Даскалов оказал съпротива срещу полицейски служител и дърпал и скъсал униформата му, след което го ударил в лицето.

Вчера при специализирана акция на полицията бяха арестувани още четирима души, които обаче нямат връзка с предишния случай. Затова и по-късно са били освободени. Това предизвика напрежение в ромската махала. По време на акцията почина 65-годишен мъж, а близките му обвиняват полицаите в агресия.

- реклама -