МВР, коментар, ГДБОП, обвинения, натиск

Главният секретар на МВР: Отчитаме спад на престъпността (На живо)

„Отчитаме намаляване на престъпността с 5% за последните пет месеца спрямо същия период на миналата година. С 4 пункта повече е разкриваемостта на престъпленията”. Това заяви главният секретар на МВР Петър Тодоров на отчет за работата и реформите в МВР.

По отношение на някои видове престъпления – като търговия с наркотици и кражби – разкриваемостта е със съответно 10 и 6 на сто по-висока. „По отношение на кражбите на автомобили – имаме повишаване на тези прстъпления и нашите усилия са насочени в този сегмент на конвенционалната престъпност. За целта проведохме няколко специализирани акции, след които имаме над 10 досъдебни производства“, посочи главният секретар.

По думите му през май, със съдействието на партньорски служби, са разкрити няколко схеми за телефонни измами, действали на територията на Чехия и Гърция. Доказани са престъпления за крупни суми.

„Провели сме 87 полицейски операции за първите 5 месеца на годината. От тях 10 са в партньорство с други служби“, заяви директорът на Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ Калин Стоянов.

- реклама -