МВР
сн. БГНЕС

Главният секретар на МВР: Министерството стои зад полицаите, които ежедневно са цинично обиждани и провокирани от протестиращи

Професионалното ръководство на МВР категорично застава зад действията на полицейските служители, които гарантират реда и гражданския мир във всички райони на страната, в които малки групи граждани се опитват незаконно да блокират пътища и да възпрепятстват свободното придвижване на всички останали български граждани.

Това се казва в специално изявление на главния секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

„И на пътя, който свързва Стара Загора с магистрала „Тракия“, и на магистрала „Марица“, и на магистрала „Струма“ и пътя за Гърция в районите на Благоевград и Кресна, наши колеги бяха обект на безпрецедентна агресия по време на нерегламентирани протестни мероприятия. Български полицаи бяха обиждани по най-циничен и вулгарен начин от лица, които претендират, че протестират в защита на демократични ценности и граждански права“, негодува комисар Иванов.

Той уверява униформените, че нито един случай, при който, по силата на служебното им положение, те са били принудени да търпят агресията и обидите на тези лица, няма да бъде оставен без разследване на действията на провокаторите.

„След събиране, обективиране и документиране на доказателствените материали, те ще бъдат изпратени на съответните прокуратури за произнасяне относно грубите закононарушения, извършени от тези лица. Уверявам Ви, че професионалното ръководство на МВР няма да допусне провокацията, обидите и агресията спрямо български полицаи да останат ненаказани съгласно разпоредбите на българските закони“, пише още главния секретар на силовото министерство.

Той благодарност на полицаите за самообладанието и отговорността, с които изпълняват своите конституционни задължения по запазване и гарантиране на гражданския мир в страната.

- реклама -