Костенец убийство Стоян Зайков Милена Шишкова

Главният секретар на МВР: Двете убийства в Костенец не си приличат, няма данни, че извършителят е един и същ

Главният секретар на МВР се зарече, че разследващите ще останат в Костенец докато двете убийства не бъдат разкрити. Той призова да не се злоупотребява и да не се подават недоброжелателни сигнали, както и хората да не предприемат самостоятелни действия в случай, че забележат издирвания Стоян Зайков.

„Издирването на заподозрения продължава, за съжаление към този момент нямаме резултат. Единственото положително, което можем да отбележим е, че хората започнаха да се активизират и да ни помагат. Използвам момента да подчертая, че получаваме доста сигнали, сред които за съжаление и недоброжелателни. Не може да се злоупотребява с подобни случаи, още повече когато е известно, че полицията  реагира сериозно и проверява  абсолютно всеки един сигнал. Няма как някой от тях да бъде подценен“, подчерта гл.комисар Ивайло Иванов.

Той уточни, че действията са на полицията са както във вътрешността, така и в периферията на Костенец.

Двете убийства по динамика на престъпленията не си приличат, няма категорични данни, че извършителят е един и същ

„Единственото, което към момента можем да кажем със сигурност, е часът на смъртта е на 14 май вечерта. Според събраните данни е използван ловен патрон, 12 калибър, на този етап не можем да кажем категорично вида на оръжието. Следи от взлом няма в къщата, където е намерено тялото на втория убит. Още не са готови назначените експертизите, които могат да ни дадат по-голяма категоричност, за да кажем, дали извършителят е един и същ. И в двата случая нямаме данни за съучастници“, поясни още главният секретар на МВР.

„Получихме съобщение, че заподозряното лице се укрива в една къща, колегите от СОБТ, отивайки на място, преценявайки ситуацията, при влизане са използвали светлинна звукова граната, тя цели да дезориентира евентуалния извършител,
Нашата основна цел е да гарантираме живота и здравето на гражданите, да гарантираме живота и здравето на полицаите, затова обмисляме всеки един ход, използваме само специално обучени служители. Още от самото начало работим и с нашите психолози. Денонощно сме тук и  ще си тръгнем само, когато случаят приключи„, категорично заяви главен комисар Иванов.

- реклама -