Гешев спекула мерки правителство коронавирус

Главният прокурор поиска имунитета на Боян Расате

Главният прокурор внесе искане до ЦИК за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на Боян Расате, издигнат от инициативен комитет като независим кандидат за президент в изборите. Искането е изготвено след направено предложение от Софийската градска прокуратура (СГП), съобщиха от държавното обвинение.

Досъдебното производство е образувано за това, че на 30.10.2021 г. Расате, в съучастие като извършител с други неустановени лица, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, които се отличават с изключителна дързост, обясняват от прокуратурата.

От обвинението уточняват, че събраните доказателства са достатъчни за привличане към наказателна отговорност и за предявяване на обвинение спрямо Расате. Установено е, че на 30.10.2021 г. около 17:30 ч той заедно с група лица влезли в офис на фондация на бул. „Княз Ал. Дондуков“ в гр. София и започнали да крещят, да събарят мебели и да пръскат стените със спрей.

В хода на разследването са извършени разпити на свидетели, разпознавания, извършени са и други действия по разследването.

Като кандидат за президент Расате е „лице с имунитет“. Затова за привличането му в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление от общ характер, е необходимо разрешение на ЦИК.

Източник: НОВА

- реклама -