Валери Симеонов, Мартин Димитров

Главният прокурор да докладва в НС за КТБ, настояват депутати

Валери Симеонов, Петър Славов, Методи Андреев и Мартин Димитров, наричащи себе си „група за натиск” настояват главният прокурор Сотир Цацаров да представи отчет в парламента за свършеното до момента по разследването на фалита на КТБ.

Реформаторът Петър Славов, обяви в парламента, че е обезпокоен от начина, по който се развива ситуацията около фалиралата преди 2 години банка.

Петър Славов: „Това е причината днес отново да се съберем и да подготвим и писмо до главния прокурор Сотир Цацаров, което ще пратим днес. Питаме как е приложен законът по казуса КТБ, как върви разследването срещу лицата, на които са повдигнати обвинения, какъв е напредъкът с изправянето на Цветан Василев срещу българското правосъдие, както и всички лица, имащи отношение към фалита на КТБ”.

„Групата за натиск“ пита още как се прилага законът по отношение на възстановяването на средствата, по несъстоятелността на КТБ, за да могат да бъдат върнати парите на държавния бюджет и данъкоплатеца, както и на всички вложители и кредитори, които загубиха авоарите си при фалита.

Съпредседателят на ПФ Валери Симеонов заяви, че четиримата няма да позволят въпросът за огромния грабеж на десетилетието да остане забравен и да бъде заметен под килима.

Валери Симеонов: „Ще изискаме от главния прокурор да прекрати това странно мълчание за КТБ, да дойде в НС и да ни информира докъде стигнаха разследванията и проверките и заведение ли са те срещу всички лица, предизвикали този грабеж. Няма да оставим тези въпроси без отговор, ще настояваме обществото да получи своевременно информация”

Методи Андреев от ГЕРБ също призова прокуратурата да наруши мълчанието си по темата, а Мартин Димитров от РБ заяви, че казусът не може да бъде замитан и настоя Сотир Цацаров да дойде в парламента и да се отчете какво в свършено до момента и какви предстои.

- реклама -