архитект

Главният архитект на столицата не иска да се замразява строителството в Младост

Как ще градим детски градини и улично осветление?

Подходът да се спре строителството в район „Младост“ е много неправилен, убеден е главният архитект на София Здравко Здравков. Той изрази категорично позицията си, че е против замразяването на каквато и да е строителна дейност в този район, защото така не може да се направи една детска градина или дори улично осветление.

„Има достатъчно свободни общински терени, където би могло да се разработи подробен устройствен план и да се намери възможност тези проблемни имоти да бъдат обезщетени.“
4820977Спекулирането с думата „мораториум“ е изключително опасно, допълни главният архитект на София. Той посочи, че всеки случай трябва да се разглежда идивидуално и диалогично, независимо дали хората искат да строят и да дадат своето място в градската среда – да построят детска площадка, барбекю или някакво спортно съоръжение.

„Аз получавам сигнали ежедневно – миналата седмица например, дойде сигнал, че се строи върху тръби на „Топлофикация“. Направихме проверка и установихме, че тръбите не работят. Аз реагирам за всеки един случай изключително бързо и не съм оставил случай, който да не е проверен“, каза още Здравко Здравков.

източник: БНТ
- реклама -