Кои са главните герои в изложбата на невъзпитаните карикатуристите „Дело 113“ (СНИМКИ)

Политическият Бай Ганьо от години води борба и се сърди на карикатури, виждате едно число 113 – това е мястото, което България заема в класацията по свобода на словото в света и става ясно, че далеч по-изостанали африкански и азиатски страни са преди нас.

Това каза в словото си журналистът Иван Бакалов при откриването на изложбата в галерия „Сезони” на т.нар. „Дружество на невъзпитаните карикатуристи”. До него стоеше в 3D-формат върховен магистрат, изработен от популярния с комичните си изображения Чавдар Николов.

Темата на изложбата беше правосъдната система у нас, а публиката видя комичното лице на родната Темида.

4

Авторите са „невъзпитаните карикатуристи“ Алла и Чавдар Георгиеви, Анатолий Станкулов, Ивайло Нинов, Иван Кутузов – Кути, Илиян Савков, Маргарита Янчева, Христо Комарницки и Чавдар Николов.

Чавдар Николов
Чавдар Николов

„Само в социалните мрежи има истинска карикатура”, категоричен е и Чавдар Николов. Според него хората искат и търсят политическата карикатура, защото тя държи добре заземени политиците. Николов призовава своите почитатели не само да харесват работите му, но и за отстояват своите граждански позиции.

Христо Комарницки
Христо Комарницки

„Виждам България все по-разрушена, объркана и безпътна… Политиците са маски, които се сменят непрекъснато. Но не трябва да се обръща толкова внимание на персоните, а на явленията и тенденциите“, каза Христо Комарницки.

На изложбата „Дело 113“ не бяха забелязани политици, пише БГНЕС.

- реклама -