Главен комисар Николов: Нашите спасители отводниха 17 сгради в Скопие

Екипите от спасители на столична дирекция „Сигурност“ и на ПБЗН успяха да отводнят 17 сгради. Това не са малки къщи, а големи обекти, включително детски градини, училище. Това заяви от македонската столица главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Той съобщи, че „десетки коли са претърсени за намиране на евентуално загинали хора в тях“.

Работата продължаваСкопие 2

„Работата продължава. Трагедията е доста сериозна там и ситуацията няма да се подобри. Операциите са доста тежки, но благодарността, която предизвиква работата на нашите хора ни задължава допълнително“, подчерта главен комисар Николов и добави, че „нашите момчета са ентусиазирани да помогнат“.

Той отбеляза, че българският посланик в Скопие е осигурил добри условия за почивка на нашите спасители и пожарникари, за да могат да бъдат ефективни при оказването на помощ утре.

Главен комисар Николов е успял да се срещне с министъра на здравеопазването, както и с двамата вицепремиери, които са отговорни за работата в подобни ситуации. Той е провел среща и с кмета на Скопие, който в много приятелски тон и дух е благодарил на българските спасители за помощта.Скопие

„Уточнихме се утре нашето правителство да предостави на Скопие на първо време един ТИР с минерална бутилирана вода, 20 тона, защото водата тук не е годна за пиене“, каза главен комисар Николов.

При катастрофалните наводнения в Република Македония загинаха 22 души. През последните 24 часа бяха открити телата на 6 изчезнали лица.

Днес в западната ни съседка е ден на национален траур.

- реклама -