Главчев: Радев разделя нацията и излиза от рамките на конституцията

Ако за всички български граждани е достатъчно да бъде спазен законът, към политиците трябва да има по-големи изисквания, заяви пред БНТ бившият председател на парламента Димитър Главчев. Коментарът му беше във връзка с критиките на Цветан Цветанов към партия ГЕРБ.

Кое отключи неговото напускане? Апартаментгейт, който сега е цитиран в доклада на Еврокомисията по механизма, каза Главчев и призова бившия си съпартиец да бъде по-смирен.

„Знаем, че при сделките с недвижими имоти 95% от двете страни изповядват тези сделки по данъчна оценка. А данъчната оценка е много по-ниска от реалните стойности на сделката, което автоматично води до ощетяване на бюджета, тъй като постъпват по-малко данъци. Ако за всички български граждани е достатъчно да бъде спазен законът, към политиците трябва да има по-големи изисквания. Така си представям политиката“, коментира Главчев.

Той посочи, че няма сигнали за имотна афера в Барселона. Извършва се проверка, работят компетентните органи. И попита: „Какви са нещата, които се коментират относно г-н Борисов? Има ли поне едно нещо, което да е доказано?“

„Протестът не започна от нахлуването на прокуратурата в президентството, а от акцията в „Росенец“. Безобразно поведение на гардовете от НСО. Кой е ръководител на тази служба? Президентът Радев. Срещу него няма никакви упреци“, посочи Главчев.

Президентът Радев разделя нацията и излиза от рамките на Конституцията. Конституционалисти казват, че има десетина нарушения на Конституцията, които е извършил той, каза още Димитър Главчев.

- реклама -