Главчев: Изборите протекоха честно

Изборите протекоха честно и прозрачно, каквато беше и основната задача на служебното правителство. Това заяви министър-председателят Димитър Главчев пред медии в Берлин.

Премиерът отбеляза, че потвърждение за добрата организация

има и от мисията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ),

която бе в България, за да наблюдава изборите за Народно събрание и Европейски парламент. Главчев изрази надежда скоро да има редовно правителство и стабилен парламент, които да изкарат своя пълен мандат. Подчерта, че това е въпрос на разговор между политическите сили в Народното събрание.

Премиерът днес е в Берлин за участие в Конференцията за възстановяване на Украйна. Това е третият форум, след като домакини преди това са били Лугано и Лондон, а предстои да се проведе конференция и в Италия. „Всички ние искаме да покажем подкрепата си за Украйна във всякакъв аспект,

всяка една от страните – в размера, в който може“,

изтъкна министър-председателят преди началото на събитието.

„Всички ние искаме да покажем подкрепата си за Украйна във всякакъв аспект. Всяка една от страните, в размера, в който може“, коментира Главчев преди началото на конференцията.

В германската столица вече е и Володимир Зеленски. Той ще разговаря с канцлера Олаф Шолц. Зеленски заяви, че акцент в разговорите днес ще бъдат мерките, с които да бъде подпомогнат енергийният сектор на страната му – един от най-силно пострадалите от руската инвазия. В разговорите с Шолц се очаква да бъде договорена и допълнителна военна подкрепа от Берлин за Киев, включително системи за противовъздушна отбрана.

- реклама -