Ню Йорк плъховете

Глад за жилища в Ню Йорк

Броят на нюйоркчаните, които кандидатстват за безвъзмездна финансова помощ, за да останат в домовете си, главоломно расте, пише в. „Ню Йорк пост“. В същото време броят на хората, които отиват в приюти за бездомни, достигна рекордни нива.

През фискалната 2016 г. са подадени 82 306 молби за еднократни спешни субсидии за предотвратяване на напускане на домовете. Това е 26% повече в сравнение с миналата година, когато молбите са били малко над 65 000, сочи доклад на местните власти. Според статистиката, близо две трети от подаваните молби се одобряват.

Кметството: Всички искат да живеят тук, малко могат да си го позволят

И тази година много класации поставиха Ню Йорк сред 10-те най-скъпи градове в света. Оказва се, че без помощта, която се отпуска от фондовете на общината, хиляди семейства биха останали без покрив, анализират от кметството на Ню Йорк.

„Мисля, че нуждата е толкова висока, колкото е било през последните няколко години по отношение на хора, които не са в състояние да си позволят да живеят в Ню Йорк„, каза Жизел Рютие, директор в Коалиция за бездомните.

Броят на нуждаещите се може да се установи по количеството хора, които търсят подслон в осигуряваните от градските власти приюти.

На 18 септември от тази възможност са се ползвали 59 734 души, което превишава рекорда от 2014 г., когато числото е било 59 068.

- реклама -