ансамбъл Рио

Гимнастичките: Отиваме в Рио, за да сбъднем мечтата си

Отиваме в Рио, за да осъществим дългоочаквана мечта. Това признаха момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика на летище „София“. Състезателките на Ина Ананиева тръгват за Олимпийските игри в Рио де Жанейро, които започват на 5 август.

„Нашите амбиции винаги са били много високи. Заминаваме с очаквания да изиграем съчетанията си без грешка, да покажем най-доброто от себе си, да зарадваме цяла България и да осъществим наша дългоочаквана мечта“, каза Християна Тодорова.

Грациите тръгват спокойни за Бразилия

Треньорът Ина Ананиева пък коментира новината, че бившата й състезателка Цветелина Стоянова, днес е изписана от реанимацията на „Пирогов“ и е преместена в неврохирургията. „Цвети наистина се възстановява много добре. Така че и ние тръгваме доста по-спокойни. След Баку успяхме да я видим. Говорихме с нея, много ни се зарадва. В нормално настроение сме. Много ни се иска това състезание да е върхът, но каквото и да направят, те трябва да си тръгнат с високо вдигнати глави. Момичетата направиха толкова много. В залата ни изпратиха дечица, имаше икони, имаше и сълзи. Това беше последната тренировка на родна земя, но някои от момичетата казаха, че и преди Лондон беше последната тренировка, а пък видяхте какво стана“, коментира Ананиева.

Тя добави, че е останала изненадана от решението на грациите да продължат да се състезават и след Игрите. „Нека сега да се настроят за Олимпиадата, после да си починат, след това ще мислим за окончателното им решение“, каза Ананиева. Времето за аклиматизация на гимнастичките е 12 дни, а това според треньора е абсолютно достатъчно. „Отиваме последни в Рио, надяваме се дотогава всичко около организацията да е оправено. Ще бъдем на лагер във Флорианополис. Бях там миналата година, познавам хората“, каза още Ананиева.

- реклама -