Гимнастичките ни показаха новите си композиции. Вижте съчетанието с обръчи и бухалки (ВИДЕО)

Официалното контролно състезание на националния отбор по художествена гимнастика – жени и ансамбъл се проведе в тренировъчната зала на „Арена Армеец“. На него композициите си показаха момичетата от основния и разширения състав индивидуално и ансамбъл.

https://www.youtube.com/watch?v=GpFs9_khebk&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0p69E2I608yJmCIbczOQuG0GOnQHyEdZge2YaJzDa-pUrKduJBjwdJG2A

Момичетата изиграха съчетанието с обръчи и бухалки на музика от саундтрака към филма „Най-великият шоумен“.

Пред погледа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев победителка в надпреварата стана Невяна Владинова. Тя събра общ сбор за 4-те си композиции 79,400 т. В челната тройка са Татяна Воложанина със сбор 76,200 т. и Катрин Тасева – 73,350 т.

Председателят на Българска федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира, че въпреки ранния етап на подготовка, тя е много доволна от играта на гимнастичките.

Тази година са вложени много усилия съчетанията на момичетата от националния отбор да бъдат конкурентни на най-добрите гимнастички в света. Голяма цел пред индивидуалните състезателки е спечелването на две квоти за Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

Ансамбълът също демонстрира новите си композиции, които постоянно търпят развитие и усложняване. За съчетанията на ансамбъла Илиана Раева коментира, че са много различни и по-трудни от досегашните и е нужно време, за да бъдат изработени.

Утре за Москва заминава Невяна Владинова, която ще се включи в първото голямо състезание за годината – Гран При Москва. С нея пътува и Татяна Воложанина, която ще вземе участие в съпътстващия го силен международен турнир.

 

- реклама -