Анхел Торес, Хетафе
Анхел Торес (вдясно) Снимка: ЕРА/ БГНЕС

Хетафе отказва да пътува до Милано за мача с Интер

Президентът на Хетафе Анхел Торес заяви, че няма да пусне отбора да пътува до Милано за мача с Интер от осминафиналите на Лига Европа в четвъртък, дори и това да означава служебна загуба.

Милано се намира в най-тежко ударения от COVID-19 регион в Европа – Ломбардия. Всякакви спортни прояви в страната са спрени. УЕФА обаче настоява мачовете от европейските клубни турнири да се провежда по програма, макар и без публика. От Хетафе са изпратили официална молба до УЕФА да отложи срещата.

„Ако нещо не се промени, ние няма да пътуваме за Италия. Помолихме УЕФА за алтернативен вариант – мачът да не се играе в Милано. Не искаме и нямаме нужда да отиваме в центъра на коронавируса. Поискахме и съдействие от Испанската футболна федерация да се изиска отлагане на мача. Ако трябва да загубим служебно мача, ще го загубим. Аз няма да поемам никакви рискове. Може да е емоционално, но щом това трябва да е начинът, нека така бъде“, каза Торес.

„Казаха ми да поискам специално разрешително от властите за пътуване до Италия, но няма да го сторя. Няма да ходя на място, на което не желая. Разговарях с хора от Интер, които са съгласни, че е необяснимо, че ние трябва да пътуваме до Италия. Няма да отстъпя. Хетафе няма да пътува“, допълни Анхел Торес.

- реклама -