Дунав

Задържана е група за трафик на мигранти през река Дунав

Престъпна група, занимаваща се с трафик на мигранти и експлоатация на жени, е била задържана при съвместна акция на спецпрокуратурата и ГДБОП. Бандата била спипана по време на т.нар. „производствен“ банкет на остров в Дунава. Акцията е била проведена на териотрията на Видин, Монтана, София и Бургас. Това заяви зам.-главният прокурор съобщи Иван Гешев.

Вчера в един от тунелите на „Витиня“ са били задържани 9 мигранти от ирански и иракски произход – 3 деца, 3 жени и трима мъже.

По думите на Гешев тарторът на бандата, който вече е задържан, е поръчителят на опита за палеж на граничния пункт във Видин преди няколко месеца.

По този случай в ареста са двама души. Причината за опита за палеж на граничното районно управление е досъдебно произовдство, което се е водило във Видин срещу тартора и още други занимаващи се с трафик на мигранти.

Той бе помолен да коментира и случая с изтичането на данни от НАП: „От мен искате да взема решения, които не са от моя компетентност. Наблюдаващите прокурори ще решат дали да задържат шефът на „Тад Груп““, каза Гешев.

- реклама -