Гешев за войната по пътищата: Това е социална епидемия (Видео)

Гешев за войната по пътищата: Това е социална епидемия.

„От две години прокуратурата говорим, че това е един социален проблем. Бих го нарекъл социална епидемия и резултатът е никакъв.

Няколко парламента, министри и кой ли още не,

се занимаваше с хладилника в държавното жилище, който е държавна собственост, с дипломата ми преди 30 години, но никой не се занимава с реалните проблеми на българските граждани“. Така главният прокурор Иван Гешев коментира зачестилите случаи на смърт на пътя.

„Къде виждате държава? Може би виждате държава

в това, което се е случило снощи отново дрогиран шофьор с висока скорост уби 22-годишно дете около Шумен, второ е с телесна повреда. Може би виждаме държава в сгазените полицаи в Бургас, или може би колегата, който беше убит отново от пиян шофьор, или може би за случая на околовръстното“, попита Гешев.

„Прокуратурата като една от малкото стабилни институции в държавата, винаги е била за това, че трябва да работи с всички държавни институции в интерес на българските граждани и единственият враг е престъпността“, заяви Гешев.

„Ние не робуваме на лично его, няма лични, партийни и корпоративни цели,

единствените ни цели са да работим за българските граждани. Аз нямам проблем да работя с който и да е правосъден министър. Тези неща, които ви казах, за съжаление, не могат да бъдат вменени вина на едно служебно правителство,

или на един служебен министър, който е за два месеца,

или малко повече. Това са тревожни тенденции, които са резултат на всичко това, което се случва около нас“, заяви главният прокурор.

- реклама -