Гешев, нарколаборатория Ямбол

Гешев за решението на КС: Рухна митът за всесилния главен прокурор

„Конституционното решение отговаря на всички наши въпроси. Аз съм доволен. Стана ясно, че прокуратурата е спазила и спазва законите. Как ще бъде приложено конституционното решение, ще решат съответните прокурори по отделните казуси“.

Това заяви главният прокурор Иван Гешев в коментар по произнасянето на Конституционния съд (КС) по казусът с разследването на държавния глава.

Главният прокурор препоръча на всички много внимателно да прочетат решението на КС.

„Ще цитирам една мисъл на Жан Ростан, че когато една книга е 80% истина, значи е 100 процента лъжа.

Рухна митът за всесилния и неподлежащ на контрол български главен прокурор, разпространяван от политически среди и НПО-та.

Този мит рухна с решението на КС. В българската прокуратура работят достойни магистрати, които спазват закона. Не смятам, че съм извършил нещо, за да ме разследва някой. Знам, че имам врагове и това което направих – милиардите… Знам, че прокуратурата ще бъде атакувана, ще бъдат правени опити да бъде унищожена. Ще правя каквото трябва, пък да става каквото ще“, категоричен бе той.

На въпрос за исканите оставки на правителството и неговата от страна на протестиращите, Иван Гешев отвърна: „Карате ме да коментирам политически въпроси. Не се занимавам с политика, а се занимаваме с това да решаваме проблемите с престъпността, наркоразпространението и т.н.

„Дали става въпрос за 8 джуджета и 10 негърчета… Принципно по този случай има проверка от СГП. Тя е безпристрастна, обективна и резултатите ще бъдат изнесени пред обществеността“, обеща главният прокурор.

- реклама -