Монтана
сн. БГНЕС

Гешев в Монтана: Акциите имат голям ефект срещу битовата престъпност

Главният прокурор Иван Гешев посети днес Монтана и няколко села от общината по повод акция на прокуратурата и полицията срещу битовата престъпност, предаде БТА

В изявление пред сградата на Съдебната палата в Монтана Гешев заяви, че подобни акции имат голям ефект за превенция на битовата престъпност. Тази сутрин той е разговарял с жители на селата Габровница, Доктор Йосифово и Войници и на ромския квартал на Монтана „Кошарник“. Срещите са били на открито пред кметства и читалища. Гешев съобщи, че в разговорите хората са споделили проблемите в тези населени места – липсата на работа, трудният достъп до образование на децата от тези населени места и липсата на сигурност.

Обвинител номер 1 коментира, че прокуратурата и полицията не могат да решат другите проблеми, но могат да осигурят ред и спокойствие в селата като респектират престъпниците с по-чести акции и засилено присъствие там.

Той съобщи, че тези мерки вече дават резултати – за първите два месеца на годината битовата престъпност в Монтанско е намаляла с 30 на сто, а само за февруари – с 40 на сто в сравнение със същия период на миналата година. Прогнозите на полиция и прокуратура са до края на годината престъпленията в Монтанско да намалеят с 1/3.

При акцията днес са открити наркотици, незаконно добити дърва и е разкрита незаконна търговия с цветни метали, съобщиха от ОД на МВР в Монтана.

източник: БТА

- реклама -