Гешев в Харманли: Срамно е да бият възрастни хора

„Срамота е да се бият възрастни хора, които са работили за държавата и трябва да водят един спокоен живот.“ Това заяви главният прокурор Иван Гешев в Харманли. Той посети общината във връзка с проведена полицейска операция за разкриване на грабеж над 78-годишен мъж от село Браница. На място беше и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Само за четири часа полицейските служители от РУ – Харманли и Районната прокуратура в града са установили и задържали извършителя на грабеж – Георги З., на 32 г.

На 9 срещу 10 май 2020 г., около полунощ, той нанесъл побой на пенсионера, като го удрял с ритници и юмруци, вързал му ръцете, сложил му е одеяло на главата, и му е отнел портфейл с 220 лева.

Той е имал и предишни криминални регистрации за кражби.

„Много бързо сте реагирали, в реално време, за което и аз ви благодаря“, обърна се главният прокурор към кметския наместник.

„Нашата цел е безобразията, които се извършват по линия на битовата престъпност поне към края на годината да са намалени чувствително.“, каза Гешев.

Те да бъдат изправени пред съда, и хората да видят, че представителите на местната власт, местната прокуратура, местната полиция, а понякога и главният прокурор и ръководството на МВР, си изпълняват задълженията“, заяви главният прокурор по време на посещение в хасковското село Браница.

„Проблемите с работата и с образованието не можем да ги решим, но сегментът сигурност за хората е нашата задача, и се надявам до края на годината нещата с битовата престъпност да изглеждат по различен начин“, каза още Гешев.

Пребитият пенсионерът се намира в болница, където се лекува и предстои да го изпишат.

- реклама -