Гешев поема случая с побоищата в Перник и прокурорския син

Гешев поема случая с побоищата в Перник и прокурорския син. Главният прокурор Иван Гешев дойде в Перник, за да се срещне с кмета на общината Станислав Владимиров, съобщи общинският пресцентър.

Двамата са обсъдили случаите на жестоката агресия в града, която ескалира в последните седмици. Гешев е обяснил, че е поел случая лично и че прокуратурата прави всичко възможно, за да защити интереса на гражданите. Главният прокурор е обявил и че ще направи проверка в пернишката прокуратура.

„За мен е важно институциите да работят и такива деяния да бъдат пресичани навреме. Толерирането на агресивно поведение по улиците, независимо кой е извършителят може да доведе до ситуация, която трудно да бъде контролирана. Без помощ от отвън нямаше да се справим, освен това добро впечатление прави професионалното отношение на софийския прокурор, който се занимава със случая. Благодаря на перничани, че показват нетърпимост към такъв род криминални прояви. Благодаря на медиите за информираността по случая. Това дава смелост на жертвите. Надявам се на честно и бързо правораздаване“, каза Станислав Владимиров.

Напрежението в Перник ескалира след поредица побои, извършени от 18-годишния Васил Михайлов, който е син на заместник окръжния прокурор Бисер Михайлов. Васил Михайлов е с повдигнато обвинение за причинена телесна повреда на мъж и закана за убийство на жена в Перник. Срещу него има серия от сигнали за нанесени побои.

Само преди дни беше нападнат бивш футболист на „Миньор“ (Перник), който обвинява за това именно Васил Михайлов.

- реклама -