Гешев, нарколаборатория Ямбол

Гешев не пожела да коментира разговора, в който е наречен „абсолютен гьонсурат“

Главният прокурор Иван Гешев отказа коментар на втората част от записа на разговора с Христо Иванов с Димитър Ламбовски, в който се споменава името на Младен Михалев-Маджо. Гешев заяви само, че използваните изразни средства говорят достатъчно ясно за участващите в диалога.

В разговора си с Димитър Ламбовски Христо Иванов нарича главния прокурор „Абсолютен гьонсурат, който трудно ще бъде изчегъртан“.

„По един или друг начин оттеглянето на Борисов беше ясно. Нашата задача оттук нататък минава във фокус върху Гешев. Не съм пророк, правя само прогноза“, казва в записа Христо Иванов.

„Не можем да си позволим Пеевски да остане. Не можем да си позволим Доган да излиза от храстите, да се подхилква и да ни казва „добре“ и „успех“. Не можем да си позволим моделът да се запази. И тук е голямата задача. Гражданите излязоха и свалиха това абсолютно изпразнено от легитимност управление. Трудната работа предстои със сигурност – „депеевизация“. Това ще бъдат изключително дълги усилия“, казва Иванов и повтаря няколко пъти, че ще „изчегърта“ и Гешев, и Пеевски. И прави извода, че така сме ще приключим не само 2013 г., но и още по-далечната 1989 г.

- реклама -