Гешев

Гешев лично следи операцията срещу ромските барони в София – ВИДЕО

Главният прокурор Иван Гешев посети столичния квартал „Левски“, където по-рано в понеделник под ръководството на Специализирана прокуратура се проведе операция срещу организирана престъпна група, създадена с за рекет, имотни измами и разпространение на наркотици. В специализираната операция участваха и служители на ГДБОП-МВР и жандармерията.

Иван Гешев разговаря с главния секретар на МВР Ивайло Иванов, директора на ГДБОП Любомир Янев и поздрави служителите на МВР, участвали в извършените претърсвания и арести.

В следващите дни Специализирана прокуратура и ГДБОП ще дадат подробности за незаконосъобразната дейност на задържаните лица, спрямо част от които предстои да бъдат повдигнати обвинения.

По-рано стана ясно, че са арестувани 14 лица за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Иззети са 3 автомобила, газов пистолет, злато, пари, документи и други доказателства.

Операцията се провежда в кварталите „Абдовица“, „Христо Ботев“, „Враждебна“ и „Левски“. Претърсванията са предимно в луксозни имоти в райони с компактно ромско население.

Трайчо и Мето, които са известни като барони в кварталите „Враждебна“ и „Христо Ботев“ бяха задържани при спецакцията, съобщи 24 часа.
Претърсват се адреси най-вече във „Враждебна“, където се смята, че е действала група, занимавала се с лихварство, рекет, заплахи срещу длъжници. До момента не е ясно дали Трайчо и Мето са били нейни лидери или само участници.
- реклама -