Гешев: Изправени сме пред провал в борбата с престъпността и то в национален мащаб (Видео)

„Изправени сме пред провал в борбата с престъпността и то в национален мащаб”. Това заяви главният прокурор Иван Гешев на брифинг.


По-рано днес той изпрати писмо до всеки един депутат в навечерието на откриването на Народното събрание. С него той заявява готовност да се отзове на среща с партиите и народните представители.

„Престъпност, която засяга ежедневието на всеки един от вас и поставя под въпрос сигурността на българските граждани и общество.

В хората усещането е, че част от държавите институции реално са абдикирали от задълженията си.

Всеки един от нас вижда увеличаващата се престъпност и то с бързи темпове. Ежедневно сме свидетели на войната по пътищата, водеща до голям брой жертви.

На телефонните измами, на битовата престъпност, засягаща все повече живота, здравето и спокойствието на хората и спокойните старини на нашите родители”, заяви главният прокурор.

Гешев добави, че миграционният натиск непрекъснато расте, като  посочи, че нелегалните мигранти са навсякъде.

„Изправени сме пред война, която се води близо до нашите граници и сме пред прага на тежка икономическа и социална криза при наближаваща зима.

Ние, които работим за държавата и в името на хората сме задължени да гарантираме сигурността им.

Това е изцяло в нашите възможности, но спешно трябва да възстановим нормалното взаимодействие и диалог между институциите“, завърши Гешев.

- реклама -