сн. БГНЕС

Героите-спасители от тунел „Железница“: Говорихме на затрупаните колеги, за да ги държим в съзнание

„Състоянието беше доста сложно, не се виждаше тялото. С колегите започнахме да махаме пръстта на смени, защото беше много изморително. Първо издърпахме главата на единия колега, установихме, че има дишане, започнахме да му говорим, за да ни чува и продължихме с изриването на тялото.“ Това разказа пред БТВ Владимир Цветанов, който е участвал в спасителната акция след срутването в тунел „Железница“.

сн. БТВ

Цветанов дълги години се е занимавал с безопасност, затова е успял да реагира адекватно в създалата се ситуация. „Важно е в такава ситуация да знае човек как да реагира, за да не се губи време. Информирахме всички необходими институции.“, каза строителният работник.

„С носилката от линейката изведохме нашия колега от опасната зона и той беше транспортиран с в болница. Продължихме с изравянето на другите колеги. Всичко се случи много бързо.“, каза още спасителят.

И Зарко Махов не се е поколебал дали да влезе в тунела и да помага за спасяването на затрупаните си колеги.

„Това става мигновено. По време на монтажа на рамката се е случило срутването. Нямаше и секунда колебание какво да правим. При нас всеки се грижи за другия. За щастие не беше трудно да ги открием, защото се виждаше къде са.“, каза строителят, превърнал се в един от спасителите.

 

 

- реклама -