Германският съд реши, че няма пречка Северин Красимиров да бъде екстрадиран в България

Предстои екстрадицията в България на заподозряния за убийството на Виктория Маринова – Северин Красимиров. Това съобщиха Вторият сенат на Върховния областен съд в Целе.

След извършените съдебни действия е установено, че няма причини, които да препятстват връщането му

До самата екстрадиция заподозряният ще остане в ареста. По информация на AFP Северин ще бъде върнат у нас до десет дни.

По последна информация Северин ще бъде екстрадиран най-вероятно с германски полицаи с полет от Хамбург до София, а там ще бъде поет от българските власти, които ще го прехвърлят в Русе. Екстрадирането може да се извърши с полиция на изпълняващата държава или на изискващата държава, като и в двата случая разходите се поемат от българската страна.

Решението на съда в Целе за екстрадиране вече е предадено на България и още този уикенд Северин се очаква да пристигне в София.

Той не е изказал възражения относно връщането му в България и е дал съгласието си за екстрадиция по бързата процедура.

Двадесетгодишният мъж призна, че под влиянието на алкохол и наркотици е „ударил жертвата“ и я е „хвърлил в храсталак“. Той обаче твърди, че не е „искал да убие жертвата и отрече да я е изнасилил“, посочи прокуратурата.

„Арестуваният мъж призна пред съда, че е спорил с жертвата на 06.10.2018 г. Той е бил под силното влияние на алкохол и наркотици и е ударил жената в лицето, след което тя е паднала на земята. След това той я е вдигнал и я е хвърли в храстите, след което си е заминал”, добавят още от съда.

- реклама -