Германски град е в извънредно положение заради заплаха за сигурността

Част от германския град Кемниц е в извънредно положение, след като полицията е установила заплаха за неговото население, пише британският в. „Индипендънт“.

Голям брой въоръжени полицаи евакуират жители на една от улиците в саксонския град като предпазна мярка.

Говорител на полицията в провинция Саксония призова жителите на града да не споделят в социалните мрежи снимки от операцията.

Полицията издирва заподозрян

След като германската полиция е извършила обиск на сграда в източния град Кемниц, сега е започнала операция по издирване на заподозрян, подготвящ бомбено нападение, предава Sky News.

Взрив е бил чут, докато въоръжени полицейски служители са влизали в апартамент в квартал на града.

„Чутата експлозия беше предизвикана от полицията с цел осигуряване на достъп. Издирваният не е бил намерен“, написаха от полицията в „Туитър“.

Не са разкрити детайли от планираната атака, но списанието Focus съобщава, че става дума за подготвяно нападение срещу германско летище.

Следи от експлозиви са били намерени на мястото на операцията, отбелязват органите на реда.

Източници от силите за сигурност твърдят, че издирваният мъж се казва Джабир А. и е пристигнал в Германия със сирийски бежанци миналата година. Той е бил следен от властите. „Ние предположихме, че човекът е опасен“, коментира говорителят на държавната криминална полиция.

Жилищната зона Фриц Хекерт е една от най-големите жилищни центрове в бившата комунистическа Източна Германия, където някога са живели до 90 000 души.

- реклама -