покемони

Германска банка забрани лова на покемони

Германската банка Фолксбанк Нойс в Дюселдорф забрани лова на покемони.

Облепен с предупредителни стикери за забрана на Pokemon Go осъмна клон на финансовата институция.

Банката забранява лова на покемони във всичките си 23 клона поради притеснения за защита на личните данни.

В Бразилия бе пусната играта „Pokemon Go“ за страните от Южна Америка

Междувременно американската компания, разработила популярната игра за мобилни устройства „Pokemon Go“, обяви официалното й стартиране в страните от Централна и Южна Америка, включително Бразилия.

Това се казва в разпространено съобщение на компанията „Niantic“.

В съобщение на страницата на компанията във „Фейсбук“ се казва:

„Радваме се да представим официално „Pokemon Go“ на нашите латиноамерикански фенове, както и на зрителите и спортистите на Олимпиадата в Рио“.

Играта обединява виртуалния и реалния свят, като картинката на екрана на смартфона, се проектира върху реални обекти. Според различни оценки, броят на потребителите на тази игра само за един ден може да надскочи 20 милиона.

Играта бе пусната официално в Австралия, Нова Зеландия, САЩ и в повечето от европейските страни. В Азия тя е стартирала официално само на територията на Япония и на Хонконг.

По-рано в Бразилия спортисти и фенове изразиха разочарование от това, че не могат да продължат играта на терирторията на домакина на Олимпиадата.

Световните медии коментираха, че това е довело до много повече негативни коментари, отколкото сппирането на тока, вирусът Зика и мръсната вода в Рио.

Вчера кметът на Рио Едуарду Паеш дори призова компанията да дойде в Бразилия.

„Всички идват при нас. И вие трябва да дойдете”, написа Паеш на португалски във Фейсбук, добавяйки хаштаг #PokemonGoNoBrasil – “Pokémon Go” in Brazil.

- реклама -