Германия правителство лимит бежанци

Правителството на Германия вероятно ще гласува лимит за прием на бежанци

Управляващите германски партии – Христиандемократичния съюз и Христиансоциалния съюз (ХДС/ХСС) са близо до приемането на решение за въвеждане на лимит за прием на бежанци. Това пише в неделното си издание Die Welt.

Конкретни цифри в интерес на страната

Според вестинка, ХДС, чийто лидер е канцлера Ангела Меркел е готова да обсъжда „конкретна цифра“, която би „отговаряла на интересите на страната“. „Има единство по ключовите въпроси“ между партиите, заяви генералния секретар на ХДС Петер Таубер.
Преди време Меркел твърдеше, че въвеждането на лимит няма да реши проблема с миграцията. „Статистически лимит няма да реши проблема, трябва да работим над това да пристигат по-малко хора, да имат по-големи шансове в собствената си родина“, заяви тя.

Промяна в политиката по миграцията

В началото на септември министър-председателят на Бавария и председател на ХСС Хорст Зеехофер предупреди, че може да откаже подкрепа на канцлера в предизборната надпревара, ако тя не приеме въвеждането на лимит за прием на бежанци. „Ние няма да се откажем от въвеждането на лимит в размер на 200 хил. души. Тук става дума изключително за доверие. Трябва да променим политиката, за да върнем доверието“, заяви той.

- реклама -