Ханзи Флик
Снимка; twitter.com/DFB_Team

Германия уволни селекционера Ханзи Флик

Селекционерът на Германия Ханзи Флик беше уволнен. Раздялата с него идва ден след загубата с 1:4 в контрола срещу Япония. Флик влезе в историята като първият треньор на Германия, който е уволнен от 1926 г. насам. От въпросната година Бундестима въобще има треньор.

Маншафта има четири загуби в пет мача и няма успех в шест домакинство. Освен това с Флик начело Германия има само 12 победи в 25 срещи. Флик наследи на поста Йоаким Льов през август 2021 г. Заедно с него си тръгват и помощниците му Маркус Зорг и Дани Рьол.

Временно начело застава Руди Фьолер. Фьолер беше селекционер в периода 2000-04 г. Заедно с него на пейката в следващия двубой ще бъдат още Ханес Волф и Сандро Вагнер. Мачът с Франция е във вторник в Дортмунд.

„Германският национален отбор се нуждае от нов тласък след последните разочароващи резултати. Страната има нужда от увереност и оптимизъм заради предстоящото европейско първенство през следващото лято. Това беше едно от най-трудните решения, които трябваше да взема през времето, в което заемах тази длъжност, защото наистина уважавам Ханзи Флик и неговите помощници, както в професионален, така и в личен план“, коментира президентът на Германския футболен съюз Бернд Нойендорф.

- реклама -